maanantai 1. joulukuuta 2014

Hello world, it's nice to meet you

 


Hei vaan hei !

Wanhojen jälkeen kevään kohokohta oli varmastikin opintomatka Lontooseen. 
Lähettiin toukokuun 4. päivä, sunnuntaiaamuna ja takasin Joensuussa oltiin seuraavan viikon lauantaina, 10. päivä, ehkä 6 ja 7 välillä aamulla.
Matka oli ihan huippu! Olin ekaa kertaa lentokoneessa, eikä pelätty Katan kanssa (ainakaan paljoo) kun noustiin Helsinki-Vantaan lentokentältä ! 


 Lento meni suht nopeesti ja muutenkin kaikki meni lentokentällä hyvin ja päästiin lähtemään Gatwickin lentokentältä sillä junalla Victorian metroasemalle, joka oli niinku meidän kokoontumispaikkakin sit aamusin. 
Yövyttiin lyhyen kävelymatkan päässä Victorian asemalta, The Airway Hotel Victoriassa.
Hotelli oli ainakin meidän porukan mielestä hyvä, en tiiä muista. Myö saatiin huone alimmasta kerroksesta, ja se oli vissiin myös isoin huone :D ei voinu valittaa. Aamupalaki oli hyvä ja henkilökunta iha jees. x)
Oltiin illalla perillä, joten sinä iltana taidettiin vaan käydä suihkussa ja käydä unille.

Ekana päivänä tutustuttiin kaupunkiin ja kierreltiin eripaikoissa. Meillä oli kaupunkisuunnistus, joka päätty sit The British Museumille, jossa käytiin kiertelemässä. Sieltä sai sitten lähtee kun siltä tuntu ja myö tytöt päätettiin suunnata Oxford Streetille, shoppailemaan, ja kaikkeehan sieltä sit löytyki x)The British Museum

Illalla meillä oli sit '' London by night'' - kävelyretki, jossa me käveltiin Thamesin varrella.
Seuraavana päivä meillä ei ollu muuta ohjelmaa, kun käytiin The Tower of Londonissa ja Camden Town Street Marketissa. Tonne Camdeniin en ihan vähällä ehkä uudelleen menis :D Vähän ''järkytyttiin'' kun noustiin metroasemalta ulkoilmaan ja nähtiin ne sadat huumehörhöt x) Lähettiin kävelemään sitä ''toria'' eteenpäin ja se porukka oli kyllä semmosta nistisakkia. Parikymmentä tatska- ja lävistys''liikettä'' ja paljon tavaraa. Yks myymälävarkauskin siellä oli ja poliisit siinä haastatteli porukkaa josko joku ois nähny jotain.
Camdenin jälkeen taidettiin suunnata taas Oxford Streetille, jossa loppuilta meniki oikein mukavasti !
 


 Pakko kyllä mainostaa, että Foot Lockerilla on maailman ihanin myyjä! Menkää kaikki ostamaan Mohamedilta kenkiä x) Saatiin prinsessakohteluu ja muutenki oli ihan huippuu puhuu sen kanssa pidempään kengistä ja Suomesta ja silleen, kun se oikeesti ymmärti mitä sönkättiin ja mekin ymmärrettiin kaikki!

 Myös Starbucks tuli erittäin tutuksi ! :D terve vaan nami juoma ja halvat hinnat..
Ykski ilta kun käytiin matkalla hotellille jossain metroasemalla ostamassa onnistuneen shoppailureissun kunniaks frappucinot(?) niin se nainen kassalla sano yhelle miehelle, että laita tytöille tuplasuklaat, ne näyttää siltä että ne tarvii sitä! Ihana :3


 ''Please mind the gap between the train and the platform''

 Häikii


 Keskiviikkona saatiin valita, että käydäänkö The Natural History Museumissa vai The Science Museumissa ja myö päätettiin mennä historialliseen museoon, koska se tuntu enemmän meiän jutulta ja koska kuultiin että Night in the museum on kuvattu siellä, nii pakkohan siellä oli käyä! :D Museoinnin jälkeen meidän ''piti'' käyä valinnaisissa kohteissa, joten myö päätettiin lähtee chekkaa Harrods ja Hyde park, ei myö siellä kyllä kauaa oltu, suunnistettiin Hard rock Cafeen, ja matkalla mietittiin ääneen _Suomeks_ että pitäsköhän kysyy joltain apua missä se on (mainitsematta hard rock cafea koko aikana) ku joku vähän pultsarin näkönen mies huikkaa penkiltä, että ootteko menossa hard rock cafee ja sit se neuvo että miten sinne mennään :D se puhu siis englantia koko ajan, eikä tajuta vieläkää kui se ties mihin ollaan menossa :o
Loppupäivä tais mennä (yllätysyllätys..) Oxford Streetillä x)

Torstaina käytiin London Zoossa. Se ois ollu varmasti ihan tosi kiva, mutta se ainoo päivä millon sato vettä lähes koko päivän sattu olemaan just tuo päivä. Yli puolet eläimistä oli piilossa ja eihän siellä oo kiva kierrellä kun oot ihan märkä ja palelee kun tuulee..
Ei me sit siellä kovin kauaa oltukaan (joku pari tuntia) kun lähettiin hotellille vaihtamaan vaatteita. Sit suunnattiin, mihinkä muuallekkaan, kun Oxford Streetille x)
Illalla käytiin koko luokan kanssa kattomassa The Phantom of the Opera musikaali Her Majesty's Theatrella. Pakko myöntää, että en oo mikään musikaalien ystävä, mutta se oli kyllä ihan loistava!
Siis ihan sanoinkuvaamattoman hyvin tehty ja muutenki 5/5. (plus ne myyjät oli söpöjä... ;p)

 
Perjantaina luovutettiin vaan huoneet, käytiin hoitamassa viimeset shoppailut, koska oli vielä pari tuntia tehokasta työaikaa. Sit joskus kahen maissa käytiin hakemassa tavarat hotellilta ja lähettiin Victorian asemalle, josta jatkettiin Gatwick Express junalla kohti lentokenttää. Lentokentällä kierreltiin vielä kauppoja ja venailtiin vaan lentoo ilmasen wifin äärellä. Lento lähti joskun vähän ennen ilta seittemää ja oltiin puol kaheltatoista (suomen aikaa) Helsinki- Vantaalla ja jatkettiin bussilla kohti Joensuuta.


Heihei Lontoo, nähään taaas!
 


 Tähän liittyy niin hauska juttu, että voi morjes :D
'' Ja mitä ilta olisikaan ilman Koposen mahtavaa innovaatiokykyä. Tonnikalatölkki saatiin auki ruuvimeisselillä ja pullot aukes näpäkästi patterin avulla. Asentajan tyttö! ''
Kyllä, kävin kysymässä respasta, oisko niillä tölkin(vai purkin?)avaajaa, mut se mies ei löytäny ja se sano että ei oo ku ruuvimeisseli.. No kokeillaan :D hyvin se sit aukes kun vähän hakkas x) 
Ja sit illalla tosiaan ei löydetty  pullonavaajaa niii mie avasin ne sit patteria vasten, hätä keinot keksii !


 Viimenen selfie Lontoon puolella! 
 Meidän oli tarkotus mennä London Eyehin, mutta ensinnäki semmoset etukupongit ei toiminukkaa,vaikka meille niin luvattiin. Plus sinä päivänä kun oltiin menossa oli niin sumusta, että ei oltas nähty kunnolla, niin se vähän jäi.. Ompahan pakko mennä vielä joskus käymään!
Pakollinen turistikuva x)
 
Reissu meni niin ku osattiin olettaakin, kaiken kaikkiaan. (tietäjät tietää)
Tykkäsin kyllä kovasti ja vaikka meidän koko luokan reissu ei ehkä mennykkään niinku piti, niin meidän porukalla oli ihan tosi kivaa ! 

Näitä kuvia katellessa tuli taas kamala ikävä Lontoota ja voin luvata että sinne vielä joskus palaan.- veera

* Kaikki kuvat on miun ottamia.*


1 kommentti: